O blogu

Ovaj blog je posvećen i zdravim ženama i ženama koje se suočavaju sa rakom. Ali se iskreno nadam se da će on inspirisati i partnere, porodice i prijatelje da pruže ljubav i radost ženama koje se suočavaju sa ovom bolešću.

Sa 33 godine mi je dijagnostikovan rak dojke. Našla sam ga tokom samo-pregleda pod tušem. Doktori su rekli da sam imala sreće – rak dojke je izlečiv ukoliko se na vreme otkrije. Mene je dodatno osnažilo i to što sam se našla u zemlji u kojoj se o tome otvoreno priča. Na svom putu isceljenja imala sam podršku bliskih i informacije koje mogu razumeti iako nisu na našem jeziku. Želja mi je da to podelim sa što većim brojem žena i bar malo doprinesem podizanju svesti o tome šta znači imati rak dojke, ali i kako se promenom životnog stila žene mogu na vreme boriti protiv toga.

Stoga sam se odlučila za blog na našem jeziku  jer su informacije o raku dojke šture, podrške je jako malo, a razgovora medju ljudima na tu temu gotovo da i nema.

Neki moji blogovi ce biti duži jer vas želim uvesti u svoju priču, ali ću u nekim blogovima samo podeliti sa vama zanimljivost koju sam pročitala ili novu metodu o kojoj sam nešto čula. Kategorije o kojima želim pisati su: ljubav i podrška najbližih, fizički izgled i seksualnost, medicina, ishrana, pozitivna misao i govor, relaksacija i fizičke aktivnosti. Sve one zajedno čine sastavni deo mog novog pristupa životu. Nadam se da će moj blog podstaći žene koje ga čitaju da unaprede kvalitet svog života, a onima koje se suočavaju sa rakom dojke i pomoći da se ne osećaju usamljeno u svojim razmišljanjima.

Volela bih da jednog dana pokrenem društvo žena otvorenih za nove ideje u borbi protiv raka. Moja vizija je društvo u kome rak dojke ne postoji, a žene  su voljena i ravnopravna ljudska bića u našem drustvu. Moj korak ka tome je ovaj blog.

S ljubavlju,

Nataša

Proleće 2010, u vreme hemoterapije držala sam se parole "sto jače boje, to bolje"!

Jun 2011, voda me uvek neobično umiruje

Advertisements