Izjava o promeni koju želim da vidim

Moć Kontrasta koju nam životne situacije daju može biti fenomenalan izvor inspiracije. Ja sam o tome pisala u tekstovima Kada je najmračnije… to je trenutak pred svitanje ; Ono što jako želimo mora se i ostvariti i  Moć kontrasta u životnim situacijama. Izjava o promeni koju želim da vidim mi uvek pomogne da se povežem sa onim što  želim da mi ta promena donese. A kada to počne da se menja, onda se i naš fokus počne pomerati sa onoga što nemamo ka onome što želimo da nam dodje. Ako želite i sami probati, potrebno je samo imati veru u uspeh i biti uporan.

1. Započnite tako što ćete napisati na vrhu papira šta želite da promenite (npr. želim nov posao, da sastanak prodje uspešno, da se osećam bolje, dobijem povišicu, položim ispit… šta god vam je trenutno važno).

2. Potom podelite list papira na pola po horizontali.

3. Sa leve strane na vrhu papira napišite Kontrast, a sa desne strane na vrhu papira napišite Promena (Pojašnjavanje).

4. Sedite u tišini par minuta, i onda iskreno počnite da pišete na levoj strani sve što vas muči, plaši, ograničava da ostvarite vašu želju. Svako misao napišite zasebno, u novom redu. Jako je važno da budete iskreni prema sebi da biste mogli da potom pojasnite šta je to što želite. Mi se neki put plašimo i da sebi priznamo strahove, pa ih potiskujemo umesto da im budemo zahvalni što nam ukazuju na to šta možemo promeniti.

5. Kada mislite da ste gotovi, počnite jednu po jednu rečenicu pretvarati u njenu suprotnost – pozitivnu rečenicu ili želju. Napišite tu rečenicu na desnoj strani. Zastanite, pročitajte rečenicu i zapitajte sebe kako se osećate kada je izgovorite. Ako ne osećate da je to to, nastavite da preradjujete rečenicu dokle god ne osetite da ste potpuno zadovoljni sa njom. Pokušajte da nadjete pozitivne reči i rečenice za ono što želite. Na primer, ako ste na levoj strani napisali da vas nešto limitira, umesto da na desnoj napišete “ne želim više da budem limitirana…” napišite “želim da imam mogućnosti da…” ili nešto slično.

6. Tek kada ste potpuno zadovoljni promenom koju želite da vidite na osnovu Kontrasta, precrtajte Kontrast i predjite na sledeći. Ogromna energija se oslobadja u precrtavanju onoga što više ne želimo da vidimo. Taj mali fizički pokret ima neverovatno energetsko značenje.

7. Prodjite korak 5 i 6 za svaku rečenicu koju imate na levoj stani pod Kontrast.

8. Kada ste završili formulisanje promene koju želite da vidite, pročitajte šta ste napisali na desnoj strani, i razmislite da li nešto želite da dodate što niste napisali. Nešto što već znate da želite u vezi sa tom željom.

9. Sada ćete napisati Izjavu o promeni koju želim da vidim. Prvi i posledjni paragarf su standardni, a središnju srž teksta ćete napisati na osnovu vaših rečenica sa desne strane.
PRVI PARAGRAF: Ja sam u procesu učenja svega što treba da budem, činim, znam i imam da bih ostvarila svoje idealne želje.
SRŽ TEKSTA: (napišite rečenice koje ste formulisali u koloni Promene, ali započnite jednom od sledećih reči: srećna sam što znam… odlučila sam da… osećam se odlično jer…)
POSLEDNJI PARAGRAF: Sve što treba da se desi da mi donese ispunjenje mojih želja dolazi do mene u pravom trenutku.

10. Najbolje je da čitate ovu izjavu ili čim ustanete ili pred spavanje. Tada ste najotvoreniji za ideje. Odjednom ćete početi da osećate da se neke stvari kristališu, da se pojavljuju ljudi koji mogu da vas usmere, da do vas dolaze informacije u vezi sa vašom željom. U realnosti vi ćete biti fokusirani na ono što stvarno želite, ako to želite, i to će imati prioritet nad drugim stvarima. Zbog toga ćete i videti stvari koje prethodno niste mogli, jer je vaša pažnja bila usmerena na sve strane i na brigu.

Želim vam sve najbolje! Slobodno me kontaktirajte ako vam je potrebno bilo kakvo pojašnjenje. Ovo je vežbica koja će vam promeniti život! I meni je. Zamišljajte i uživajte!

S ljubavlju,
Nataša

promena

Advertisements